'Sadece Diktatör' Emek Sahnesi'nde yasaklandı

'Sadece Diktatör' Emek Sahnesi'nde yasaklandı

Barış Atay'ın sahnelediği 'Sadece Diktatör' oyunu Kadıköy'deki Emek Sahnesi'nde yasaklandı.

Tuğba Özer

Onur Orhan'ın yazdığı, Caner Erdem'in yönettiği ve Barış Atay'ın sahnelediği "Sadece Diktatör" oyunu Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kadıköy'deki Emek Sahnesi'nde yasaklandı.

Yasak kararında, oyunun kamu düzenini ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyeceği, toplumsal huzur ve güvenliği bozabileceği gerekçe gösterildi.

'ELLERİNDE OYUNCAĞA DÖNMÜŞ HUKUK SİSTEMİNDEN BİR BEKLENTİMİZ YOK'

Oyuncu Barış Atay, kişisel Twitter hesabından yasak kararına tepki gösterdi. Oyunun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yasaklandığını belirten Atay, "Bunun tümden bir yasaklamanın başlangıcı olduğunu biliyoruz. Açıklamamızı yapacağız. Unutmayalım ki Sadece Diktatör Yasaklar. Ellerinde oyuncağa dönmüş hukuk sisteminden bir beklentimiz yok, o yüzden bu yasak için mahkemeye başvurmayacağız. Fakat size söz, #SadeceDiktatör herkese ulaşacak. Çok yakında!" ifadelerini kullandı.

POLİS EMEK SAHNESİ GİRİŞİNİ KAPATTI

Çevik kuvvet Kadıköy Emek Sahnesi'ni giriş çıkışlarını kapatarak, içeriye kimseyi almadı. Polis sahnenin kapatılmasına gerekçe olarak "Ya bizden habersiz tiyatro oyununu oynarsanız" dedi.