SADAT yöneticisi: "Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz"

SADAT yöneticisi: "Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz"

SADAT yöneticisi Ersan Ergür, sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Seçim güvenliğine ilişkin tartışmalar sırasında adı sıkça gündeme gelen SADAT'ın Yönetim Kurulu üyesi Ersan Ergür, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" dedi. Ergüt, tepkiler üzerine paylaşımını silerek yeni bir paylaşım yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki merkezine gitmesiyle ismi bir kez daha gündeme gelen Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş.'nin (SADAT), bu kez Yönetim Kurulu üyesi Ersan Ergün'ün açıklaması ile gündeme geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SADAT ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur" demiş ve terörist yetiştirdiğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında seçim güvenliği konusunu da gündeme getirerek, "CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar kim olursa olsun, seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliği sarsacak herhangi bir şey olursa burasıdır ve Saray'dır" ifadelerini kullanmıştı.

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamarına karşı gazetecilere yaptığı açıklamalarda Türkiye içinde faaliyetleri bulunmadığını öne sürmüş ve seçim güvenliğini tehlikeye atacak bir durumda olmadıklarını savunmuştu.

'BU VATANI SANDIKTA TESLİM ETMEYİZ'

İddialar Tanrıverdi tarafından reddedilirken, İstanbul Ticaret Odası (İTO) sicil kaydına göre SADAT Yönetim Kurulu üyesi olan Ersan Ergür, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ergür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz… Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun…" ifadelerini kullandı.

TEPKİ GELDİ, PAYLAŞIMINI SİLDİ

Gelen tepkilerin ardından paylaşımını silen ve yeni bir paylaşım yapan Ergür, "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Yüce Türk milleti Türkiye düşmanları ile iş birliği yapanlara sandıkta oy vermeyerek cennet vatanımızı teslim etmeyecektir… Vatan sağ olsun" ifadelerini kullandı. Ergür, söz konusu paylaşımında Irak'un kuzeyindeki TSK operasyonlarında hayatını kaybeden askerlerin fotoğrafını da paylaştı.

CHP KONUYU MECLİS’E TAŞIDI

Ergür’ün paylaşımının ardından CHP konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde “SADAT içerisindeki bu darbe planlarından iktidar mensuplarının da bilgisi bulunmakta mıdır?” diye sordu.

Alpay Antmen önergesinde Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. - SADAT’ın Yönetim Kurulu üyesi Ersan Ergür’ün  “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” ifadelerine yer vererek “Bu ifadeler, SADAT’ın, başta seçim güvenliği olmak üzere Türkiye’de karanlık operasyonlarda yer alabileceğinin kesin şekilde altını çizmiştir” dedi.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

“Seçimleri kazanan siyasal parti ve liderine darbe yapabileceğini ifade eden SADAT Yöneticisi Ersan Ergür hakkında darbecilik suçlamasıyla bir soruşturma açılacak mıdır?

SADAT yetkilisinin açıkça darbe çağrısı yaptığı göz önüne alındığında SADAT ile ilgili bir inceleme ve soruşturma açılacak mıdır?

SADAT seçim sürecinde bir kaos ortamı mı yaratmak istemektedir? İktidar partisi AKP’nin kaybetmesi durumunda SADAT bir darbe mi planlamaktadır? Bu darbe planlarının içinde başka hangi kişi ve kurumlar vardır? Bunların içinde devlet içinde çalışan kamu görevlileri bulunmakta mıdır?

SADAT kurucusunun Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı da yaptığı göz önüne alındığında SADAT içerisinde bu darbe planlarından iktidar mensuplarının da bilgisi bulunmakta mıdır? Varsa bunlar kim ya da kimlerdir?”