Saçılık'tan Cumhuriyet'e tepki: Katliama destek veriyor

Saçılık'tan Cumhuriyet'e tepki: Katliama destek veriyor

Hikmet Sami Türk'ün'ün ardından Ali Suat Ertosun'un yazısının da Cumhuriyet'te yayımlanmasına, cezaevlerine yapılan saldırıda kolunu kaybeden Saçılık'tan tepki geldi.

İleri Haber

Cezaevlerindeki 28 tutuklunun katledildiği 19-22 Aralık "Hayata Dönüş" operasyonunda dönemin Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü olan ve sonrasında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi yapılan Ali Suat Ertosun'un dün Cumhuriyet gazetesinde bir yazısı yayımlandı.

Operasyonlar sırasında Burdur Cezaevi’nde bulunan ve saldırı sonucu kolunu kaybeden Yüksel Direnişçisi, sosyolog Veli Saçılık, Ertosun'un yazısını yayınlayan Cumhuriyet'e tepki gösterdi.

'CUMHURİYET KATLİAMA DESTEK VERİYOR'

Saçılık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kolumun koparıldığı operasyondan hemen sonra anneme "sevk için araç bedeli ödeyin" diyen A. Suat'a annem "kol yetmedi mi" demiş. Cezaevi katliamlarından dolayı AKP'den madalya alan A. Suat Ertosun gördüğüm gaddar kişiliktir. Cumhuriyet katliama destek veriyor.” dedi.

ULUCANLAR KATLİMANIN YIL DÖNÜMÜNDE DE HİKMET SAMİ TÜRK YAZMIŞTI

Cumhuriyet’te, 10 tutuklunun yaşamını yitirdiği Ulucanlar katliamının yıldönümü olan 26 Eylül'de de dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün yazısına yer verilmiş ve yine Saçılık gazeteye, “Onlarca insanın cezaevlerinde katline, benim kolumun koparılmasına imza atan H. Sami Türk Cumhuriyet'e yazmış! Hem de Ulucanlar katliamının yıldönümünde" sözleriyle tepki göstermişti.

19-22 ARALIK’TA NE OLMUŞTU?

2000 yılı sonbaharında hapishanelerde koğuş sisteminin yerine getirilmek istenen F-tipi cezaevi uygulamasına karşı çıkan siyasi mahkumlar, 19 talep hazırlayarak süresiz açlık grevine başladılar. 20 Ekim’de başlayan açlık grevi, 45. günde ölüm orucuna dönüştürüldü ve bunun üzerine 19 Aralık 2000’de Türkiye’nin 20 cezaevine aynı anda “Hayata Dönüş Operasyonu” adıyla saldırı başlatıldı.

28 tutuklunun yaşamını yitirdiği saldırıda, birçok tutuklu da ağır yaralar almıştı.