Saç ektiren Araplara KDV indirimi geliyor

Saç ektiren Araplara KDV indirimi geliyor

KDV Kanunu'nda yapılması gündemde olan değişiklikler arasında bir madde dikkat çekiyor. Yabancılara sunulan sağlık hizmetlerine KDV indirimi sağlayan bu madde akıllara saç ektirmek için kafileler halinde Türkiye'ye gelen Arapları getirdi.

İleri Haber

KDV Kanunu'nda yapılması gündemde olan değişiklikler arasında,yabancılara sunulan sağlık hizmetlerine KDV indirimi sağlamayı amaçlayan bir maddenin bulunması akıllara saç ektirmek için kafileler halinde Türkiye'ye gelen Arapları getirdi.

Yürürlüğe girdiği 1985 yılından bu yana çok fazla değiştirilmeyen KDV Kanunu'ndaki değişiklik önerileri Meclis'e sevk edildi.

Vergi mükellefleri ve emekçiler açısından önemli değişiklikler içeren tasarıda bir maddenin yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinde KDV indirimi sağlanmasına ayrılması ise dikkat çekti. Ülkemizde mülteci statüsünde olanlara yönelik Sağlık Bakanlığı'nın ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor olması ise akıllara saç ekimi için ülkemize gelen Arap turistleri getirdi.

SADECE SAÇ EKİMİNDE TÜRKİYE TERCİH EDİLİYOR

Sağlık konusunda yurt dışında pek tercih edilmeyen Türkiye, yalnızca saç ekimi konusunda rağbet görüyor. Tercih edenlerin önemli bir bölümü ise Arap turistler. Meclis'e sunulan değişikliklerde bir maddenin buna ayrılması ise saç ekimi piyasasının hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne seriyor.