‘SaBıKa Holding’ kitapçığını dağıtan 5 CHP’li gözaltına alındı

‘SaBıKa Holding’ kitapçığını dağıtan 5 CHP’li gözaltına alındı

CHP Ankara İl Gençlik Kolları üyesi 5 kişi, partilerinin hazırladığı ‘SaBıKa Holding’ isimli kitapçığı dağıttıkları sırada polis tarafından gözaltına alındı.

CHP’nin hazırladığı; paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingine ilişkin bilgilerin yer aldığı ‘SaBıKa Holding’ isimli kitapçığı dağıtan parti üyesi beş genç gözaltına alındı. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Tolga Turğut, parti genel merkezinin yayını olan kitapçığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) önünde dağıtan beş partili arkadaşının gözaltına alındığını kaydetti.

Turğut şunları kaydetti: 

“Arkadaşlarımız SBF’nin önünde kitapçığı dağıtırken polisler geliyor. Bu kitapçığın yasaklı yayın olduğunu söyleyip dağıtıma engel olmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımız da bunun CHP genel merkezi tarafından yayınlanan bir kitapçık olduğunu ve yasaklı gibi durum olmadığını söylese de polisler dinlemiyor. M. B., E. Ç., A. S., C. D. Ç. ve B. K. K. isimli arkadaşlarımız gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Biz de buradayız. Edindiğimiz bilgiye göre ifadeleri alınıyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz sosyal medya sitesi Twitter'da yaptığı açıklamayla gözaltına alınan bütün arkadaşlarının serbest bırakıldığını duyurdu.