Sabiha Gökçen'deki kazanın ardından akılalmaz iddia: 'Havayolu şirketi 'limit' bahanesiyle hava koşullarına rağmen pilotu inişe zorluyor!'

Sabiha Gökçen'deki kazanın ardından akılalmaz iddia: 'Havayolu şirketi 'limit' bahanesiyle hava koşullarına rağmen pilotu inişe zorluyor!'

Sabiha Gökçen'de yaşanan kazaya ilişki bilgi sahibi bir kaynağın aktardığına göre, Pegasus yönetiminin pilotlara yaptığı baskı sebebiyle uçaklar kötü hava koşullarına rağmen piste inmek zorunda kalıyor. Kaynak, bu şartlar altında kazaların kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Mehmet Fırat Özgür 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan içinde 2'si çocuk 171 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçağın pistten çıkarak üç parçaya ayrıldığı kazada 3 kişi hayatını kaybetti. Son dönemde, aynı havayolu şirketinin uçaklarında meydana gelen ikinci kazanın sebebinin, Pegasus yönetiminin uçuş limiti bahanesiyle 'pas geçmeye' müsaade etmediği iddia edilirken, İleri'ye konuşan bir kaynak pilotların kötü hava koşullarına rağmen inmeye zorlandığı iddia etti.

Sabiha Gökçen'de konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağın İleri'ye verdiği bilgiye göre, Pegasus'ta uçakların kötü hava koşullarına rağmen piste inmesi için yapılan baskı kazalara sebep oluyor. Uçakların pas geçmesine (go around) müsaade etmeyen yönetimin böyle bir durumda pilotlara baskı uyguladığını söyleyen kaynak,"Bu sorunu hep yaşıyoruz. Limitlerin indirilmesiyle birlikte 'operasyon aksar' diyerek kaptanlara inmeleri için baskı yapılıyor" dedi. 

'BU ŞARTLAR ALTINDA KAZALAR KAÇINILMAZ'
Geçen kazada şirketin personeli tarafından yöneticilerin uyarıldığını fakat bir şey yapılmadığını ifade eden kaynak, bu şartlar ve baskı altında ölümlü yeni kazaların da meydana geleceğinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.