Şaban Vatan'dan iki bakan hakkında şikayet: 'Cinayete taraf oldular'

Şaban Vatan'dan iki bakan hakkında şikayet: 'Cinayete taraf oldular'

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın adalet arayışı devam ediyor. Baba Şaban Vatan iki bakan hakkında “taraf oldukları” ve “görevlerini yapmadıkları” gerekçesiyle şikayetçi oldu.

İleri Haber

Şüpheli ölümü halen aydınlatılmayan Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül’den şikayetçi oldu.

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık bir buçuk yıl önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü ve soruşturma sürecindeki şaibeler hala aydınlatılmazken; baba Şaban Vatan’ın ise adalet arayışı sürüyor.

Baba Şaban Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den, “taraf oldukları” ve “görevlerini yapmadıkları” gerekçesiyle şikayetçi oldu. Görele Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan şikayetlerde Şaban Vatan şunları dile getirdi:

Abdulhamit Gül hakkında: “Rabia Naz Vatan’ın dosyasında suçlu olarak hakkında suç duyurusu yapmış olduğum AKP eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun şahsi telefonundan sayın Gül tarafından 2 defa uzun süreli görüşme yaptığı, aynı zamanda Rabia Naz’ın babası olarak defalarca Adalet Bakanlığı makamını arayarak görüşme talebinde bulunduğum halde asla benle görüşmede bulunmamıştır. 11 yaşındaki çocuk cinayetinde mensup oldukları AK Parti’nin Coşkun Somuncuoğlu tarafına taraf olmuşlardır.”

Süleyman Soylu hakkında: “Delil karartan olayın tahkikatı sürecinde ve daha sonrasında adı geçen polis memurlarıyla ilgili görevlerinden uzaklaştırılarak soruşturmasının başlamasını dosyası sunulduğu tarafıma belirtilmiştir. Halen dosya hakkında işlem yapılmamış. Bakan Soylu Bey tarafından dosya kasıtlı olarak bekletilmektedir. Ben defalarca şahsi telefonuna whatsaptan yazmama rağmen sosyal medyadan da paylaşmama rağmen halen AK Partinin belediye başkanlığı görevini yapmış olan Coşkun Somuncuoğlu aynı zamanda tüm kamuoyunun da bilgisi olduğu 20I8/525 nolu öz kızım Rabia Naz Vatan'ın dosyasında örtbas içinde bulunan kurumlara etki ve baskı yapan AK PARTİ İSTANBUL milletvekili olay sürecinde Milli Savunma Bakanı olan Nurettin Canikli durumu aşikar olmasından dolayı aynı partinin mensupları olmasından dolayı 11 yaşında canına kıyılmış olan çocuk Rabia NAZ'IN durumu hiçe sayılarak asılsız beyanlarla adalet arayan baba Şaban Vatan’ın akıl yargılaması durumu yapılarak cinayetin ardından aileye perişanlık durumu yapılarak devletimizin siyasi yöneticileri makam sahipleri taraf hal sahipleri olduğu tüm kamuoyunda aşikarlığı durumunda dünya basınının da bilgisi doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan şikayetçiyim. “