Şaban Vatan: ‘Gözaltına alınmadan önce videoları Süleyman Soylu’ya gönderdim’

Şaban Vatan: ‘Gözaltına alınmadan önce videoları Süleyman Soylu’ya gönderdim’

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Vatan, Rabia Naz için adalet ararken suçlu duruma düşürüldüğünü dile getirdi.

Giresun'un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü hala aydınlatılmazken, adalet arayışını sürdüren baba Şaban Vatan dün sabah saatlerinde evine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. 

Gözaltında yaşadıklarını anlatan Şaban Vatan, "Gözaltına alınmadan önce internette paylaşılan videoları Süleyman Soylu'ya attım. 'Allah rızası için ben bu durumu yaşamak istemiyorum' dedim. Mesajı gördü ama geri dönmedi. Sonra da benimle ilgili paylaşımlarda bulundu” dedi.

‘EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİZİ DİNLEMEDİ’

Artı Gerçek'ten Fırat Yeşilçınar'a konuşan ve gözaltına alınırken kendisine bir bilgi verilmediğini söyleyen baba Şaban Vatan, kendisinden şikayetçi olan Mürsel Küçükal'a ilişkin de önemli bilgiler paylaştı. Küçükal'ın emniyetteki ifadesinde "baba Vatan'ın kendisini tehdit ettiğine" ilişkin soruya ise Şaban Vatan şu yanıtı verdi:

“Benim üzerime bir komplo hazırlandı. Meclis Araştırma Komisyonu Eynesil'e araştırma yapmak için geldi. Tanığın ifade değiştirdiğini biliyorlardı. Ama tanıkla ilgili bir şey söylemediler. İfade değişikliği olduğunu görünce tek tanık olan Mürsel'in korumaya alınması gerektiğini düşündüm. Avukatımla birlikte 9 Kasım'da Cumartesi günü Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Ama bizi dinlemediler.”

'KIZIM İÇİN ADALET ARARKEN SUÇLU DURUMA DÜŞTÜM’

Gözaltına alındıktan sonra tek kişilik nezarethaneye koyulduğunu anlatan Vatan, "Nezarethanede saatlerce ağladım. Kızımın adaletini ararken beni suçlu duruma düşürdüler. Eşim 50 günlük bebekle kaldı. Bebek Rabia Naz'a süt veremedi annesi. Benim her şeyim gitti, ticaretim gitti elimden" dedi.

Vatan son olarak şu çağrıyı yaptı: “İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'ndan rica ediyorum 11 yaşındaki çocuğun katilini ortaya çıkarsınlar.”