Sabah sınava girecek CHP'li gençler sorguya çağrıldı

Sabah sınava girecek CHP'li gençler sorguya çağrıldı

CHP Esenyurt Gençlik Örgütü üyesi gençler, ÖSYM hakkında ironi yaptıkları pankartlar astıkları gerekçesiyle sorguya çağrıldı. Gençlerden 2'sinin yarın sabah YKS sınavına girecekleri bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yarın sabah Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumlarına girecek olan iki gencin de aralarında bulunduğu CHP Esenyurt Gençlik Örgütü üyesi 8 gencin ifadeye çağrıldığını duyurdu.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin Esenyurt Gençlik Örgütü'nün bir tweet'ini alıntıladı. Kaftancıoğlu, "Gençlik demenin ironi demek olduğunu bilmeyenlerin talimatıyla olsa gerek, yarın sınava girecek iki öğrenci kardeşimizin de olduğu 8 gencimiz bu saatte ifadeye çağırıldılar. Takipteyiz" ifadelerini kullandı.

Esenyurt Gençlik Örgütü tarafından paylaşılan tweet'te ise gençlerin astıkları pankartların fotoğrafları yer aldı. Pankartlarda, "Derdimizi arayıp sormayanlar 28 Temmuz'da puanımızı soracaklar. Başarılar dileriz", "Üniversiteye geçişs sınavına girecek tüm gençlerimize başarılar dileriz. İnşallah hepiniz kazanırsınız. ÖSYM'nin kafası karışır" ifadeleri dikkat çekti. 

Pankartlardan birinde ise "ÖSYM manipülasyon yapacak kaybettiniz diye kitapçıkların başından ayrılmayın" ifadesi yer aldı. CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkanı Emre Yılmaz, emniyetin gençleri bu pankart nedeniyle sorguya çağırdığını duyurdu.