Sabah ‘gazete’si çığır açtı: Bir yandaş, bir yalanı günde en fazla kaç kez söyleyebilir?

Sabah ‘gazete’si çığır açtı: Bir yandaş, bir yalanı günde en fazla kaç kez söyleyebilir?

‘Çukur’ medyası trajedisi…

İleri Haber

AKP’nin yayın organı Sabah gazetesi yalan haber konusunda çığır açmaya devam ediyor. ‘Gazete’de bugün, AKP'li Bayındır Belediyesi CHP'li gibi gösterilerek, “CHP’li belediyeden AKP’ye oy veren vatandaşlara hizmet yok” şeklinde bir haber yayınlandı.

Yandaş Sabah gazetesinde bugün Ceyhan Torlak imzasıyla “CHP’li belediyeden skandal icraat: AK Parti’ye oy verene asfalt yok” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, İzmir’in ‘CHP’li’ Bayındır Belediyesi’nin, Kızıloba Mahallesi’nin yollarını, ‘mahalleli AKP’ye oy vermediği’ gerekçesiyle yapmadığı iddia edildi. 

BELEDİYE AKP'Lİ

Habere ilk bakışta dikkat çeken nokta ise Bayındır Belediyesi’nin ‘CHP’li’ gibi verilmesi oldu. Oysa Bayındır’da 31 Mart seçimlerini AKP’nin belediye başkan adayı Uğur Demirezen kazanmıştı.

HIZINI ALAMADILAR

Sabah’ın internet sitesinde ise haber bu defa CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden verildi. Gazetedeki haberin yalanın ortaya çıkmasından sonra değiştirildiği anlaşılan haberde, sözde “CHP’li Bayındır Belediyesi”ne yapılan suçlamaların tümü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yöneltildi.

TUNCAY ÖZKAN’DAN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise gazetenin yalan haberine sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Özkan, “SABAH YALANCILIKTA ÇIĞIR AÇTI! Yandaş Sabah gazetesi, AKP’ye ait olan Bayındır Belediyesini CHP’li gibi gösterip ‘CHP'li belediyeden AKP’ye oy veren vatandaşlara hizmet yok’ diye haber yaptı. Allah yandaşın da zekisini versin! Yandaşlığı bile beceremiyorlar” dedi.

DAHA FAZLA