Saakaşvili, Ukrayna'dan sınır dışı edildi

Saakaşvili, Ukrayna'dan sınır dışı edildi

Eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili, Ukrayna tarafından sınır dışı edildi.

Eski Gürcistan Devlet Başkanı ve eski Odessa Valisi Mihail Saakaşvili, Ukrayna tarafından sınır dışı edilerek Polonya'ya gönderildi. Saakaşvili'nin önce Ukrayna'nın başkenti Kiev'de maskeli kişiler tarafından kaçırıldığı öne sürülmüştü. Ukrayna'lı vekil Yuriy Derevyanko ise Saakaşvili'nin, Kiev'de bir restoranda gözaltına alındığını belirtmişti.

Ukrayna Sınır Servisi Sözcüsü Oleg Slobodyan ise, Facebook'tan yaptığı açıklamada Saakaşvili'nin, bugün bir charter uçağıyla Ukrayna'dan Polonya'nın başkenti Varşova'ya gönderildi.

MİHAİL SAAKAŞVİLİ KİMDİR?

Mihail Saakaşvili, 1995'te Gürcistan parlamentosunun reform ve hukuk komitesine başkan seçildi ve 1999'da milletvekili oldu. Eduard Şevardnadze'nin 2000 yılının Ekim ayında Adalet Bakanı yaptığı Saakaşvili, hükümette bulunduğu süre içinde olup bitenlerden rahatsızlık hissetti. Adalet Bakanlığı görevine gelişi bir yılı bile bulmamışken, yolsuzlukları gerekçe göstererek 2001 yılının Eylül ayında görevi bıraktı. Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Temmuz 2017'de ABD'de bulunduğu esnada Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun imzaladığı kararname ile vatandaşlıktan çıkarılmıştı.