Saadet Partisi İstanbul için henüz karar veremedi

Saadet Partisi İstanbul için henüz karar veremedi

Saadet Partisi, YSK'nin İstanbul kararının ardından 23 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimlere girmek için henüz karar vermediklerini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK); İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi ve yenilenmesi kararının ardından gözler 23 Haziran’da yeniden yapılacak seçime çevrildi. 

İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçime Saadet Partisi, henüz bir karara varamadığını açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin gerekli kurullarda toplantılar gerçekleştireceğini ve istişarelerde bulunacağını belirterek, “Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Nihai kararımızı daha sonra açıklayacağız” dedi.

İBB ADAYI 'KATILACAĞIZ' DEDİ

Saadet Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yeniden seçimlere katılacağını açıkladı.

Gökçınar mesajında, “YSK’nın İBB Başkanlık Seçimi’ni hukuksuz iptal etmesi üzerine 23 Haziran’da yapılması kararlaştırılan seçimlere Saadet Partisi olarak aynı adayla katılmak yönünde görüş oluşmuştur. Sayın Genel Başkanımız nihai kararı kamuoyuna açıklayacaktır” dedi.