S-400'ler Sinop'a konuşlandırılıyor

S-400'ler Sinop'a konuşlandırılıyor

S-400 hava savunma sistemleri test için Ankara'dan Sinop’a götürülürken yolda görüntülendi. Görüntüleri, konvoy Samsun'dan geçerken vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti.

Türkiye'nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin test için Ankara’dan Sinop'a getirildiği bildirildi.

Rusya’dan satın alınan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait S-400 hava savunma sistemleri test için Ankara'dan Sinop’a götürülürken yolda görüntülendi. Görüntüleri, konvoy Samsun'dan geçerken vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti.

Konvoyun Sinop'a ulaştığı öğrenilirken, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. (İHA)

‘EKİPMANLAR VE PERSONEL TEST EDİLECEK’

Öte yandan Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Türkiye’nin bataryaları aktive etmeyeceğini belirtti. Buna göre, Karadeniz kıyısındaki bir noktada ekipmanlar ile personel test edilecek.

‘SİSTEMİMİZLE UYUŞMUYOR’

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasında Stoltenberg “Türkiye'nin S-400 alımının konusu, ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilir. Ama S-400 hava savunma sistemi NATO'nun hava savunma sistemiyle uyuşmuyor” demişti.