Rusya'dan Fırat'ın doğusu açıklaması: Türkiye'yle temastayız

Rusya'dan Fırat'ın doğusu açıklaması: Türkiye'yle temastayız

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova'dan 'Fırat'ın doğusunda operasyon' açıklaması: Türkiye'yle temas halindeyiz, Kürtler konusunda her noktada aynı fikirde değiliz.

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin birkaç gün içinde Fırat Nehri’nin doğusunda YPG’ye yönelik operasyon açıklaması konusunda ‘Ankara ile temas halinde olduklarını’ söyledi.

Zaharova, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklaması hakkında gelen soruya şu yanıtı verdi: “Türk meslektaşlarımızla, terör karşıtı operasyonlar düzenlenmesi de dahil olmak üzere Suriye’yle ilgili her konuda temas halindeyiz.”

‘TÜRKİYE İLE HER KONUDA AYNI FİKİRDE DEĞİLİZ’

Rus Dışişleri Sözcüsü ayrıca, ‘Rusya’nın, Suriye’deki Kürt güçleri Türkiye’nin yaptığı gibi terörist olarak görüp görmediği’ sorusu ile de karşılaştı. Yanıtında ‘Moskova ile Ankara’nın her konuda aynı fikirde olmadığını’ belirten Zaharova, “(Kürtler hakkındaki) sınıflandırmamızı biliyorsunuz, bunda bir değişiklik olmadı. Rus tarafının bu konudaki ilkesel değerlendirmesi değişmedi” dedi.

Zaharova şu vurguyu yaptı: “Eskiden neredeysek şimdi de oradayız. Türkiye’nin bu konuda kendi görüşü var. Türk tarafı ile görüşlerimizin her konuda birbirine uymadığını defalarca söyledik.”