Rusya'dan Erdoğan'a 'Beşar Esad' tepkisi

Rusya'dan Erdoğan'a 'Beşar Esad' tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Esed bir teröristtir" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. 

'ESED BİR TERÖRİSTTİR'

Erdoğan, Tunus'ta yaptığı açıklamada, "1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir." ifadelerini kullanmıştı. 

'ERDOĞAN'IN İFADELERİ TEMELSİZ'

[ih2]

Sputnik'in haberine göre, haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, Suriye hükümeti yetkililerinin ülkelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde temsil ettiğini belirterek, "Bu değerlendirmenin hukuki bir dayanağı yoktur, bu söylemler temelsiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerine Suriye Dışişleri Bakanlığı da tepki göstermiş, yapılan açıklamada, Erdoğan'ın sözleri, "bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliğin yansıması" olarak nitelendirilmişti.