Rusya'dan Dağlık Karabağ açıklaması: 'Askeri destek içeren açıklamalar ateşe benzin döküyor'

Rusya'dan Dağlık Karabağ açıklaması: 'Askeri destek içeren açıklamalar ateşe benzin döküyor'

Kremlin Sözcüsü Peskov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin "Başta Türkiye gibi ortaklarımız olmak üzere tüm ülkeleri, muhalif tarafları ateşkese ve bu uzun süredir devam eden çatışmanın siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl çözümüne dönmeye ikna etmek için her şeyi yapmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Dağlık Karabağ'da yaşanan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bölgedeki tansiyonun düşürülmesi gerektiğini belirten Peskov, "Başta Türkiye gibi ortaklarımız olmak üzere tüm ülkeleri, muhalif tarafları ateşkese ve bu uzun süredir devam eden çatışmanın siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl çözümüne dönmeye ikna etmek için her şeyi yapmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ’da kısa süre içerisinde ateşkes sağlanması gerektiğini söylerken, "Bölgedeki ülkelere yönelik askeri destek içeren açıklamalar ateşe benzin döküyor. Buna kategorik olarak karşıyız"  dedi.

Peskov, şunları kaydetti:

"Dağlık Karabağ’da yaşanan gelişmelerin derin şekilde analiz edilmesi gerekiyor. Tüm gelişmeleri izliyoruz ve bu bilgileri gelecekteki yaklaşımımızı oluşturmak ve KGAÖ’deki ortaklarımızla atılacak adımları belirlemek için kullanıyoruz. Başta Türkiye gibi ortaklarımız olmak üzere tüm ülkeleri, muhalif tarafları ateşkese ve bu uzun süredir devam eden çatışmanın siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl çözümüne dönmeye ikna etmek için her şeyi yapmaya çağırıyoruz"