Rusya’dan Biden’ın Putin’e yönelik sözlerine ilişkin ilk açıklama
ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ‘katil’ ifadesini kullanmasıyla ilgili Kremlin'den açıklama geldi.
18-03-2021 14:10

ABD Başkanı Joe Biden'ın Putin hakkındaki ifadeleri ardından Kremlin'den açıklamada bulunuldu. “
Biden, ülkemizle ilişkileri kesinlikle iyileştirmek istemiyor” denilen açıklamada, "Biden’ın (Putin hakkındaki) sözleri çok kötü. ABD’ye yönelik yaklaşımlarımızı analiz edeceğiz" ifadesi kullanıldı.
Biden, ABC News'ten George Stephanopoulos ile gerçekleştirdiği demecinde raporu değerlendirirken, “Vladimir Putin'in bir "katil" olduğunu ve ABD seçimlerine müdahale ettiği için "bir bedel ödeyeceğini" söylemişti.
İLGİLİ HABERLER
Putin: Zelenskiy ile görüşmeye her zaman hazırım
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna lideri Zelenskiy'nin görüşme teklifine yanıt verdi. Putin, Zelenskiy'le Moskova'da ikili ilişkileri görüşmeye her zaman hazır olduğunu söyledi.
22-04-2021 18:53

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yla Kremlin'de bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass'taki sorunları konuşmak için söz konusu bölgede görüşme teklifi yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yanıt verdi.
Lukaşenko'yla görüşmesinin basına açık bölümünde konuşan Putin, "Eğer Zelenskiy ikili ilişkileri yeniden canlandırmak istiyorsa, bundan sadece memnuniyet duyarız. İkili ilişkileri istişare etmek isterse, Zelenskiy'i Moskova'da herhangi uygun bir zamanda kabul etmeye hazırım" dedi.
Rusya'da Navalni'ye destek eylemlerinde 1400’den fazla gözaltı
Açlık grevindeki Navalni'nin sözcüsü 10 gün hapis cezasına çarptırılırken, yakın çevresindeki bir kişi de tutuklandı.
22-04-2021 11:25

Rusya'da polis, açlık grevindeki Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin hapishanedeki sağlık durumunun bozulması nedeniyle dün onlarca kentte protesto gösterisi düzenleyen 1400’den fazla kişiyi gözaltına aldı. Navalni'nin sözcüsü 10 gün hapis cezasına çarptırıldı ve yakın çevresindeki bir kişi de tutuklandı.
Protestoları ve tutuklamaları izleyen bir grup olan OVD-Info, 662'si St. Petersburg'da ve 95'i Ufa kentinde olmak üzere 1496 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Moskova'daki protestocular "Navalni'ye Özgürlük!" ve "Doktorların içeri girmesine izin verin!" şeklinde sloganlar attılar. Navalni'nin eşi Yulia başkentteki protesto gösterilerine katıldı.
Navalni, Rusya'nın Vladimir bölgesinde sıkı kurallarıyla bilinen bir cezaevinde tutuluyordu. Navalni, şartlı tahliye kurallarını ihlal ettiği için bu yılın başında Rusya'ya giriş yaptıktan hemen sonra hapse atılmıştı.
Pakistan'da Çin Büyükelçisi ve Diyanet Vakfı heyetinin kaldığı otele bombalı saldırı: 4 ölü, 12 yaralı
Saldırının düzenlendiği otelde Çin Büyükelçisi Rong, TDV heyeti ve AA muhabirinin de bulunduğu öğrenildi.
22-04-2021 10:31

Pakistan'da Çin'in Pakistan'daki büyükelçisinin kaldığı otelin otoparkında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu en az 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi de yaralandı.
Patlama ülkenin Belucistan eyaletinin başkenti Keta'daki lüks bir otelin otoparkında meydana geldi.
Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, otelde Çin'in Pakistan'daki büyükelçisi Nong Rong'un konakladığını ancak patlamanın olduğu sırada büyükelçinin dışarıda bir toplantıda olduğunu bildirdi.
Öte yandan otelde 3 kişilik Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) heyeti ile bir AA muhabirinin de olduğu ve saldırıdan yaralanmadan kurtuldukları öğrenildi.
Ukrayna'dan Rus şirketlere yaptırım kararı
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'da iki şirkete yönelik yaptırım kararını imzaladı.
22-04-2021 01:43

Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, ülke lideri Vladimir Zelenskiy'in, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin iki Rus şirkete yaptırım öngören kararını onayladığı ifade edildi.
Karar metninde, "Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin 15 Nisan 2021 tarihli 'Kişisel, özel, ekonomik ve diğer kısıtlayıcı önlemlerin – yaptırımların – uygulanması ile ilgili' karar yürürlüğe girsin" ifadelerine yer verildi.
Karar ekinde, yaptırım uygulanan şirketlerin adlarına yer verilerek, bunların 'Dorlider’ ve ‘Granit-001’ olduğu kaydedildi.
‘Dorlider’ şirketinin inşaat sektöründe faaliyet gösterdiği kaydedildi.
Beyaz Saray: Putin-Biden zirvesine dair üst düzey görüşmeler sürüyor
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya ile ortak çalışabilecekleri alanlar ve Putin'e zirve davetlerinin halen geçerli olduğuna işaret ederek, "Bu zirve için üst düzey görüşmelere devam ediyoruz." dedi.
21-04-2021 20:41

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının istenilen eylemleri doğurup doğurmadığının sorulması üzerine Psaki, "Biz yaptırımları uygularken, bunların hemen bir davranış değişikliğine yol açmasını beklemiyorduk. Ancak kesinlikle kabul edilemez ve devam etmemesi gereken eylemlere karşı net bir mesaj yolluyoruz." ifadesini kullandı.
Sputnik'te yer alan habere göre Psaki, Rusya'ya "istikrarlı ve öngörülebilir" bir ilişki niyetlerini daha önce ilettiklerini vurgulayarak, "Rusya ile ilişkilerimiz olumsuz bir yörüngede devam etmek zorunda değil. Uyguladığımız yaptırımlar, kimseyi bir zirve yapmaya ikna etmeyi amaçlamıyordu. Bu da zaten garip olurdu." değerlendirmesinde bulundu.
Rusya ile ortak çalışabilecekleri alanlar ve Putin'e zirve davetlerinin halen geçerli olduğuna işaret eden Psaki, "Bu zirve için üst düzey görüşmelere devam ediyoruz." dedi.
Psaki, bugün Putin'in yaptığı konuşmasındaki "Rusya'ya karşı herhangi bir kışkırtıcı eylem düzenleyenler, uzun süredir hiçbir şeyden pişman olmadıkları kadar pişman olacaklar." sözlerinin ABD'ye yönelik bir uyarı olup olmadığının sorulması üzerine "Biz, Putin'in söylediği hiçbir şeyi kişisel algılamıyoruz." ifadesini kullandı.
'Ermenistan'da Kajaranlılar Paşinyan'ın kentlerine girmesine izin vermedi'
Ermenistan'ın güneyindeki Kajaran kentinde yaşayan sakinlerin, Başbakan Nikol Paşinyan'ın şehre girmesini engellediği belirtildi.
21-04-2021 18:38

Syunik Bölgesi'ni ziyaret eden Nikol Paşinyan, programı kapsamında Kajaran kentinde vatandaşlarla bir araya gelmeyi planladı.
Sputnik'in yerel bir televizyon kanalından aktardığına göre Paşinyan'ın kente gelmesini protesto eden Kajaran sakinleri, şehre girişleri kapatarak Ermenistan Başbakanı'nın Kajaran'ı ziyaret etmesine izin vermedi.
Nikol Paşinyan, protestolar üzerine programını değiştirerek Syunik Bölgesi'nin merkezindeki Kapan kentine gitti.
Gece saatlerinde Syunik Bölgesi'nin Megri ve Kajaran kentlerindeki sakinler, Paşinyan'ın ziyaretine karşı çıktıkları bir protesto eylemi düzenlemiş, Megri sakinleriyle Paşinyan'ın korumaları arasında yaşanan arbedenin ardından Ermenistan Başbakanı kenti terk etmişti.
Aralık 2020'de Syunik Bölgesi sakinleri, Paşinyan'ın bölge sınırları içine girmesine izin vermemiş, bunun üzerine bir dizi bölgenin valisi gözaltına alınmıştı.