Rusya'dan ağır suçlama: 'Türkiye teröre destek veriyor'

Rusya'dan ağır suçlama: 'Türkiye teröre destek veriyor'

Açıklamada, "Bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin militanlara destek verdiği ilk vaka olmadığına dikkat çekmek isteriz. Türk tarafını teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurmaya çağırıyoruz" denildi.

Rusya’da Ankara’ya dönük ağır bir suçlama geldi. Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, TSK’nin Suriye’de teröristlere destek verdiğini belirterek, Ankara'ya teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurma çağrısı yaptı.

Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye destekli militanların Kminas ve Neyrab bölgelerinde Suriye ordusunun savunmasını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteğiyle kırdığı vurgulandı. Açıklamada, "Bunun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin militanlara destek verdiği ilk vaka olmadığına dikkat çekmek isteriz. Türk tarafını teröristlerin faaliyetlerine destek vermeyi ve onlara silah sevk etmeyi durdurmaya çağırıyoruz" denildi.

‘TSK TOPÇU ATEŞİYLE DESTEK VERDİ’

Teröristlerin Kminas-Neyrab hattında Suriye ordusuna yönelik saldırıları çok sayıda zırhlı tankla gerçekleştirdiğini ve TSK’nin buna topçu ateşiyle destek verdiğini aktaran Merkez, Suriye ordusunun savunmasının bunun sonucunda kırıldığını belirtti.

Açıklamada, saldırılar sonucu 4 Suriye askerinin yaralandığı duyurulurken, Suriye ordusuna yönelik topçu atışlarının Rusya'nın bunları tespit etmesi üzerine durduğu söylendi.

[ih2]

‘SURİYE ORDUSU SALDIRILARI PÜSKÜRTTÜ’

Açıklamanın devamında Merkez, Rus Su-24 savaş uçaklarının Suriye'nin talebi üzerine militanlara ateş açtığını ve bunun sahadaki çatışmanın seyrini tersine çevirerek Suriye ordusunun saldırıları püskürtmesini sağladığını vurguladı. Suriyeli birliklerin 1 tank, 6 piyade aracı ve yüksek kalibreli silahların bulunduğu 5 arazi aracını imha ettiği kaydedildi.

Merkez, 43 saniyelik bir video yayınlayarak Türk topçularının İdlib'de militanların saldırlarına destek verdiği anları da paylaştı. (Sputnik)