Rusya’dan ABD’ye Bir İdlib Uyarısı Daha: 'Kalkışmayın'

Rusya’dan ABD’ye Bir İdlib Uyarısı Daha: 'Kalkışmayın'

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Antonov ABD’yi Suriye’ye karşı herhangi bir saldırıda bulunma tehlikesine karşı uyarırken, bunun radikal terör örgütlere hizmet edeceğinin altını çizdi.

İleri Haber

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, Beyaz Baretliler ile işbirliği içerisinde İdlib’de yeni bir kimyasal saldırı senaryosu hazırlığında olan ABD’yi uyardı. Antonov, ABD’yi Suriye’ye karşı herhangi bir saldırıda bulunma tehlikesine karşı uyarırken, bunun radikal terör örgütlere hizmet edeceğinin altını çizdi.

Antonov yayınladığı bültende; 27 Ağustos’ta ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile buluşmasında, ülkesinin, ABD idaresinin Suriye’ye yeni bir saldırıda bulunma tehditlerinden ciddi endişe duyduğunu ifade ettiğini anlattı. Böyle bir saldırının uluslararası kanunlar ve kararlara açık bir ihlal teşkil ettiğine dikkat çeken Antonov, öne sürülen kimyasal silah saldırısı ihtimali senaryosunun deşifre edildiğini, bu iddianın asılsız olduğunu belirtti.

[ih2]

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre Antonov, ABD’nin böyle bir saldırı için öne sürdüğü İdlib’te kimyasal silah saldırısı ihtimaline ilişkin gerçekleri Washington yönetimine bildirdiklerini söyledi.

[ih3]

İLERİ HATIRLATIYOR

Rusya, Suriye ve Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi son birkaç haftadır Suriye'ye saldırmak için İdlib'de yeni bir kimyasal saldırı planı kurulduğuna dair açıklamalar yapıyor. İlk önce Rusya ABD’nin ve Batı’lı bazı devletlerin Suriye’ye saldırı zemini hazırlamak için Suriye’deki terörist gruplarla işbirliği içerisinde İdlib’de yeni bir kimyasal saldırısı hazırlığında olduğunu teşhir etmişti. Bu açıklamanın ardından Suriye’de İdlib’de ülkelerine saldırmak için Batı’nın daha önce de sahte kimyasal saldırı sahneleri çektiği ortaya çıkmış Beyaz Baretliler adlı cihatçı ‘yardım’ kuruluşuyla işbirliği içerisinde yeni bir tezgah planı hazırlığında olduklarını açıklamıştı. Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi de Batı’nın yeni bir saldırı planı peşinde olduğunu söylemiş, ellerinde buna dair belge olduğunu duyurmuştu. SANA ise dün geçtiği bir haberde, Türkiye’nin Cilvegözü kapısından geçerek cihatçı grupların denetimi altındaki İdlib’in güney kesimine yönelen bir tırda, gaz tüpleri taşındığını duyurmuştu.