Rusya'dan ABD'nin Küba kısıtlamalarına tepki

Rusya'dan ABD'nin Küba kısıtlamalarına tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Latin Amerika Direktörü Alexandr Schetinin, ABD'nin Küba'ya getirdiği yeni kısıtlamalara ilişkin "Gülünç bir karar" şeklinde konuştu.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

Trump yönetimi, ABD’den Küba’ya grup turlarına ve yolcu gemilerine 4 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere yasak getirildiğini açıklamıştı.

Bu yasakla birlikte 4 Haziran öncesinde rezervasyon yaptırmış olanlar dışında Küba’ya gruplar halinde eğitim ve kültürel amaçlı turlara son verilecek olup, yolcu gemileri, özel yatlar ve balıkçı teknelerinin de Küba’da durmasına izin verilmeyecek.

Rusya'dan bu karara tepki gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Latin Amerika Direktörü Alexandr Schetinin söz konusu kararı, "İlk olarak Rusya bu uluslararası hukuku ihlal eden kararlara karşıdır. Bu kararlar, eskimiş politikaların bir devamıdır ve gülünçtür" şeklinde yorumladı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından alınan kararın gerekçesi olarak Küba'nın bölgeyi istikrarsızlaştırması ve Venezuela'da meşru Nicolas Maduro yönetimini desteklemesi olarak gösterilmişti.