Rusya'da zehirlenen muhalefet lideri Navalny Almanya'ya götürüldü

Rusya'da zehirlenen muhalefet lideri Navalny Almanya'ya götürüldü

Rusya'nın zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan muhalif lideri Navalny, tedavi olmak üzere Almanya'ya götürüldü.

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı en önemli muhalif isimlerden olan ve 2 gün önce zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Aleksey Navalny, tedavi amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’e götürüldü. Navalny'nin, Berlin’in dünyaca ünlü tıp merkezi Charite hastanesinde tedavi altına alınacağı belirtiliyor.

44 yaşındaki Aleksey Navalny'nin geçen perşembe günü Sibirya’daki Tomsk kentinden başkent Moskova’ya gitmek üzere bindiği uçak Omsk kentine acil iniş yapmıştı. Bu kentteki bir hastanede komada yatan Navalny'nin taraftarları, muhalif siyasetçinin çayına konan bir madde ile zehirlendiğini iddia ediyor.

RUS DOKTORLAR UYARIDA BULUNMUŞTU

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, Navalny’nin bir tür metabolizma hastalığından muzdarip olduğunu ifade eden Rus doktorlar ise, hastanın durumunun başka bir yere nakledilmeye müsait olmadığını belirtmişti. Bu uyarıya rağmen girişimlerde bulunan ‘Cinema for Peace’ (Barış için Sinema) adlı örgüt, Alman doktorlarla birlikte Navalny’yi Almanya’ya götürecek bir ambulans uçak organize etmiş ve Navalny’nin durumunu inceleyen Alman doktorların hastanın seyahat etmesinde bir sakınca görmedikleri yönünde rapor verdiklerini kaydetmişti.