Rusya'da zehirlendiği öne sürülen muhalefet lideri Navalny taburcu edildi

Rusya'da zehirlendiği öne sürülen muhalefet lideri Navalny taburcu edildi

Almanya’da 32 gündür tedavi gören ve zehirlendiği öne sürülen Rusya'nın muhalefet lideri Navalny taburcu edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Charite Kliniği’nde 32 gündür tedavi gören ve zehirlendiği iddia edilen Rusya'nın muhalefet lideri Aleksey Navalny taburcu edildi.

Kliniğin açıklamasına göre, Navalny’in durumu acil müdahalenin durdurulabileceği bir seviyeye kadar ilerledi. Klinikte 32 gün tedavi gören Navalny, bu süre zarfında 24 günü yoğun bakımda geçirdi.

Sputnik'in haberine göre, Navalny’i tedavi eden doktorlar, kaydedilen ilerleme ve şu anki durumu doğrultusunda hastanın tamamen iyileşebileceği görüşünde. Doktorlar ayrıca şu anda ‘şiddetli zehirlenmenin’ doğurabileceği olası uzun vadeli bir sonuç konusunda değerlendirmede bulunmak için çok erken olduğunu kaydetti. Taburcu etme kararının, hastanın durumu ile ilgili bilginin kendisi ve eşi ile görüşülerek verildiği aktarıldı.

ÇAYINA ZEHİR KATILDIĞI TAHMİN EDİLİYORDU

Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e karşı en önemli muhalif isimlerden olan ve 20 Ağustos'ta zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Aleksey Navalny, tedavi amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’e götürülmüş ve Berlin’in dünyaca ünlü tıp merkezi Charite Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Navalny’nin sözcüsü Kira Yarmysh, yaptığı açıklamayla “Aleksey’in çayına katılan bir zehir ile zehirlendiğini tahmin ediyoruz. Sabahtan beri içtiği tek şey bir bardak çaydı” ifadesini kullanmıştı.