Rusya'da bin 500'e yakın koronavirüs mutasyonu tespit edildiği açıklandı

Rusya'da bin 500'e yakın koronavirüs mutasyonu tespit edildiği açıklandı

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Kurumu, yaptığı açıklamada, ülkede bin 500'e yakın koronavirüs mutasyonuna rastlandığını duyurdu.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu Başkanı Anna Popova, yaptığı açıklamada ülkeden bin 500'den fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) mutasyonuna rastlandığını duyurdu.

İHA'da yer alan habere göre, Rusya’da da görülen yeni tip koronavirüs mutasyonu ile ilgili ülkede araştırmalar sürüyor. Geçen hafta 1 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildiği açıklanmasının ardından, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, bir açıklama yaparak,  “Bugüne kadar yaklaşık bin 500 mutasyon tespit ettik. İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonun ilk bulguları geçtiğimiz Haziran ayında ortaya çıktı. Eylül ayı ortasında ise Avrupa’da İngiltere’dekine benzer mutasyonlar tespit edildi” ifadelerini kullandı.

Novosibirsk'teki Vektor Enstitüsü'nden bilim insanlarının çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Popova, analiz sonuçlarının veri tabanlarına kaydedildiğini söyledi.

Rusya'da salgın durumuna ilişkin görüşlerini aktaran Popova, “Bu salgının bitiş süresi ile ilgili kimse bir tarih üzerine konuşamaz. Ruslar artık yeni koşullarla yaşamayı öğrendi. Bu nedenle yeni karantina kısıtlamalarına gerek olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.