Rusya uyardı: Esad'ı tehdit etmeyin

Rusya uyardı: Esad'ı tehdit etmeyin

Şam yönetiminin en güçlü müttefiki olan Rusya, Beşar Esad yönetimine karşı güç kullanma tehditleri konusunda uyarıda bulundu. Rus Dışişleri, 'Suriye hükümetine karşı güç kullanma tehditleri nedeniyle endişeli olduklarını' açıklayıp BM kararlarına uyulmasını istedi.

Şam yönetiminin en güçlü müttefiki olan Rusya, Suriye'ye karşı güç kullanma tehditleri konusunda uyarıda bulundu. Rus Dışişleri, 'Suriye hükümetine karşı güç kullanma tehditleri nedeniyle endişeli olduklarını' açıklayıp BM kararlarına uyulmasını istedi.

Gazetecilere konuşan Ryabkov, Moskova’nın Şam’a karşı güç kullanma tehditleri nedeniyle endişe duyduğunu, bunun BM’nin Suriye’deki krize müdahil tüm tarafların çatışmaları durdurup insani ateşkes uygulamasına yönelik 2401 sayılı kararına aykırı olduğunu söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Ryabkov, “Şam karşıtı söylemlerin artması ve Washington’daki Rusya karşıtı ifadelerde bir artış söz konusu, yine güç kullanma tehditleri duyuluyor. Bunlar hukukdışı, yasadışı” ifadelerini kullandı. Güç kullanmak için bahaneler üretilmeye çalışıldığını savunan Ryabkov, bunun BM’nin 2401 sayılı kararının içeriği ve mantığına aykırı olduğunu vurguladı.

'BM KARARLARINA UYUN'

Ryabkov açıklamalarına şöyle devam etti: “Suriye’deki insani durumdan dolayı endişelendiklerini belirten tüm taraflara ev ödevi verecek olursam… BMGK’da alınan tüm kararlara tam anlamıyla, hiçbir itiraz ve kendilerine yönelik bir istisna olmadan muhakkak uymaları gerekiyor.” Ryabkov, aksi bir durumda ABD ve hemfikirlerinin BMGK’nın kararını ihlal etmiş olacağını vurguladı.