Rusya: Türkiye ile yaptığımız mutabakatlar sayesinde Suriye hükümetinin kontrolü arttı

Rusya: Türkiye ile yaptığımız mutabakatlar sayesinde Suriye hükümetinin kontrolü arttı

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le yaptığı görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İdlib’de Rus-Türk mutabakatlarıyla Suriye hükümetinin toprak kontrolünün arttığını söyledi. Lavrov, "Tüm bunlar yavaşça ancak kararlı bir şekilde yerine getirilecek. Bu çalışmaların sonuna kadar süreceğini beklemek için tüm gerekçeler mevcut" dedi.

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le yaptığı görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu. Muallim ile kameralar karşısına geçen Lavrov, “şu anda Rusya ve Türkiye'nin çaba sarf ettiği en önemli alanın İdlib gerilimi azaltma bölgesi olduğunu ve bununla ilgili somut, son derece net mutabakatlar, ayrıca ılımlı muhalifler ile teröristlerin ayrılmasına, M4 karayolunun özgürleştirilmesine, bu karayolu boyunca güvenlik koridoru oluşturulmasına yönelik görev dağılımı bulunduğunu” belirtti. Lavrov, "Tüm bunlar yavaşça ancak kararlı bir şekilde yerine getirilecek. Bu çalışmaların sonuna kadar süreceğini beklemek için tüm gerekçeler mevcut" ifadelerini kullandı.

Sözlerine "Suriye'nin egemenliği konusuna gelirsek, Astana formatındaki istisnasız tüm belgelerde, Rus-Türk mutabakatlarında Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı göstereceği ve ayrılıkçı eğilimleri teşvik etmeyeceği yazıyor" diye devam eden Lavrov, tüm çözüm süreci tamamlandığında bu hedefe ulaşılacağının altını çizdi.