Rusya: Türkiye ile tansiyonu düşürmek için anlaşmaya vardık

Rusya: Türkiye ile tansiyonu düşürmek için anlaşmaya vardık

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile sahada tansiyonu düşürmek için anlaşmaya varıldığı açıklandı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de en az 33 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerinin hava saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama yaparak, Ankara'da yapılan heyetler arası görüşmede Türkiye ve Rusya'nın sahada tansiyonu düşürmek konusunda anlaştığı belirtildi.

(27 Şubat) akşam saatlerinde İdlib’de Türkiye askerlerinin hava saldırısı ile vurulduğu iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. İlk anlarda bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan iddiaların ardından açıklama yapan Hatay Valisi, İdlib’in güneyinde Suriye’ye ait jetlerin saldırısı sonucu 33 askerin yaşamını yitirdiğini açıklanmıştı. Saray’daki güvenlik zirvesinden Türkiye’nin sınırlarının mülteci göçüne açılması kararı çıktı. Dün gece yapılan açıklamada da bir askerin daha hayatını kaybettiği kaydedildi.

Saldırının ardından Rusya ve Türkiye arasında, Rusya'nın Türkiye askerlerinin koordinatlarını bilip bilmediğine yönelik gerilim yaşanmıştı. Türkiye Rusya'nın koordinatları bildiğini savunmuş, Rusya ise söz konusu durumu reddetmişti.