Rusya: Türkiye bilgi vermediği için İdlib'de saldırının hedefi oldu

Rusya: Türkiye bilgi vermediği için İdlib'de saldırının hedefi oldu

Yapılan açıklamada “Türk birlikleri 2 Şubat’ı 3 Şubat’a bağlandığı akşam saatlerinde Rusya tarafına bilgi vermeden İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde hareket ettiler ve Suriye hükümet güçlerinin Serakib yerleşim biriminin batısındaki teröristlere yönelik saldırısının hedefi oldu” ifadeleri kullanıldı.

Rusya’nın, Suriye’deki tarafları uzlaştırma merkezinden yapılan açıklamada, TSK’nin kendilerine bilgi vermeden bölgede hareket ettiği ve bu nedenle Suriye ordusunun hedefi haline geldiği ifade edildi.

Sputnik'in aktarımına göre, açıklamada “Türk birlikleri 2 Şubat’ı 3 Şubat’a bağlandığı akşam saatlerinde Rusya tarafına bilgi vermeden İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde hareket ettiler ve Suriye hükümet güçlerinin Serakib yerleşim biriminin batısındaki teröristlere yönelik saldırısının hedefi oldu” denildi.

ERDOĞAN ‘KARŞILIĞINI VERDİK’ DEMİŞTİ: YALANLANDI

Tass Haber Ajansı'na göre açıklamada ayrıca, "Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının Suriye sınırını ihlal etmedikleri ve Suriye hükümeti güçlerine yönelik bir saldırı da olmadığını" belirtti. Erdoğan yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun ateş altına alındığını söylemişti.

‘KOORDİNATLAR BİLİNİYORDU’ DENMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada ise İdlib’e çatışmaların önlenmesi amacıyla gönderilen takviye birliklere “bulunacakları yerlerin önceden koordine edilmesine rağmen” Suriye Ordusu tarafından topçu atışının yapıldığı öne sürülmüştü.

‘ORTAK DEVRİYE İPTAL OLDU’

Öte yandan Kürt kaynaklar, Türkiye ile Rusya'nın bugün Kobane kırsalında yapmayı planladığı ortak devriyenin, TSK'nin dahil olmaması nedeniyle iptal olduğunu duyurdu.