Rusya tarih verdi: İkinci Covid-19 aşısının 15 Ekim'e kadar tescil edilmesi planlanıyor

Rusya tarih verdi: İkinci Covid-19 aşısının 15 Ekim'e kadar tescil edilmesi planlanıyor

Rusya'da Vektör Bilim Merkezi tarafından geliştirilen EpiVakKorona aşısının tescil prosedürünün 15 Ekim'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor); dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Vektör Bilim Merkezi tarafından geliştirilen EpiVakKorona aşısının tescil prosedürünün 15 Ekim'e kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, kurum tarafından yapılan açıklamada "Rusya Sağlık Bakanlığı, 03.04.2020 tarih ve 441 sayılı Rusya Hükümeti Kararnamesine uygun olarak EpivakKorona aşısının tescil prosedürüne başladı. Prosedürün 15 Ekim'e kadar tamamlanması planlanıyor" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti.

Bakanlık, aşının ilk partisinin 15 Ağustos Cumartesi günü üretildiğini duyurmuştu.

DAHA FAZLA