Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Milli Savunma Bakanı Akar görüştü: İdlib konusunda anlaşıldı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Milli Savunma Bakanı Akar görüştü: İdlib konusunda anlaşıldı

Rusya Savunma Bakanı Şoygu ve Milli Savunma Bakanı Akar görüşmesinden sonra Rusya Savunma Bakanlığı'ndan İdlib konusunda anlaşıldığı yönünde bir açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Ankara'da gerçekleştirdiiği görüşmenin ardından Suriye'nin İdlib kentindeki silahsızlandırılmış bölgede güvenliğin sağlanması için önlemler alınmasının gerekliliği konusunda mutabakat sağladığı belirtildi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre Akar-Şoygu görüşmesi sonrası Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Provokasyonlara rağmen, İdlib'de barışın tesisi ve istikrarın sürmesi için iki ülkenin istihbarat kuruluşları ve orduları arasındaki işbirliğinin sürmesinin öneminin ve gerekliliğinin altı çizildi. İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgede güvenliğin sağlanmasına dönük kararlı tedbirler alınması gerektiğine de vurgu yapıldı" dendi.

Menbiç ve Fırat'ın doğusundaki durumun ele alındığını da bildiren bakanlık, "PKK ve IŞİD'in oluşturduğu tehditle bağlantılı olarak Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlama hedefinin anlaşıldığı teyit edildi. Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün sürdürülmesi için her türlü terör oluşumuyla mücadelede işbirliğinin altı bir kez daha çizildi" ifadelerini kullandı.