Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Dostlarınızı seçebilirsiniz ama komşularınızı seçemezsiniz

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Dostlarınızı seçebilirsiniz ama komşularınızı seçemezsiniz

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Türkiye ile yapılan askeri-teknik işbirliğine ilişkin 'Komşularınızla barış içinde yaşamak en iyisi' dedi.

Rusya'nın en önemli gazetelerinden Moskovskiy Komsomolets'e 7 yıl aradan sonra ilk geniş röportajını veren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya, Türkiye ile yapılan askeri-teknik işbirliğine ilişkin yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

'KOMŞULARLA BARIŞ VE UZLAŞI İÇİNDE YAŞAMAK EN İYİSİ'

Sputnik'in aktardığı haberde, gazatenin yazarlarından Mihail Rostovskiy'in yönelttiği, "2015’te Türk askerler bombardıman uçağımızı düşürdü. Günümüzdeyse Türkiye’ye en modern silah sistemlerimizi tedarik ediyoruz. Devletin menfaatlerinin sürekli olarak değiştiği ve bunda duygusallığın yerinin olmadığı açık. Ancak Türkiye’yle yaptığımız bu işbirliğinin gelecekte aleyhimize dönmesi, hiç beklenmeyecek bir olasılık mı?" soruyu yanıtlayan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Komşularınızı seçemezsiniz. Komşularınızla barış içinde yaşamak en iyisidir" dedi:

'GÜNÜMÜZ KOŞULLARINDA ORTAK MENFAATLERİ VAR'

"Esasında sorunuza büyük ölçüde cevap da vermiş oldunuz. Hiçbir şey olduğu şekliyle kalmaz. söylediklerinize sadece eskiler tarafından söylenmiş bilgece bir sözü ekleyeceğim: Komşularınızı seçemezsiniz. Evleneceğiniz kişiyi ya da dostlarınızı seçebilirsiniz, ancak aynısı komşularınız için geçerli olan bir şey değildir.

Komşularınızla ise barış ile uzlaşı içinde yaşamak ve ortak alanınızın güvenliğini bir biçimde birlikte korumak en iyisidir. Günümüz koşullarında Rusya ve Türkiye’nin ortak menfaatleri vardır. Ülkelerimiz karşısında, teröristler gibi ortak bir tehdit de mevcut. Uygulama bize öyle gösteriyor ki bu ortak tehditlere karşı birlikte mücadele vermek çok daha iyi."