Rusya ordusunda 'selfie' yasağı

Rusya ordusunda 'selfie' yasağı

Rusya ordusu, askerlerinin güvenlik için kritik öneme sahip olan konum bilgilerini açığa çıkarıyor olması sebebiyle selfie çekmelerini yasakladı.

Rusya askerleri tarafından daha önce Ukrayna ve Suriye’de çekilip paylaşılan fotoğraflarda askerlerin gizli kalması gereken konumları ortaya çıkmıştı. 

Rusya ordusu, sosyal medya paylaştıkları “selfi”ler (özçekim) nedeniyle askerlerin fotoğraf çekmesini yasaklayan bir tasarı hazırladı. Fotoğrafların gizli kalması gereken askeri bilgileri açığa çıkardığı belirtildi.

Independent’ın haberine göre Rusya ordusu, askeri personelin fotoğraf çekmesini yasaklayan bir yasa tasarısı hazırladı. Yasa tasarısı fotoğraf, video ve diğer görsel medyanın “düşmanlara” önemli bilgiler verebileceği olasılığına karşı, fotoğraf çekimlerinin yasaklanmasını öngörüyor.

Tasarıda, bazı fotoğrafların dijital ortamda, çekildiği coğrafi konumunun kolaylıkla saptanabildiği ve dolayısıyla askeri birliklerin konuşlandığı bölgenin ayrıntılı şekilde ortaya çıkarabileceğine dikkat çekiliyor.

Uluslararası basın mensuplarının daha önce Rusya askerlerinin selfie’lerini konum belirlemek için kullandığı bazı olaylar gerçekleşmişti.