Rusya Merkez Bankası faiz artırımına gidecek

Rusya Merkez Bankası faiz artırımına gidecek

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkede enflasyon sorununa müdahale edilmesi gerektiğini belirterek faiz artırımına gideceklerini açıkladı.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, ülkede enflasyon sorununa müdahale edilmesi gerektiğini belirterek, “Gıda fiyatlarında enflasyon maalesef çift haneli seviyelere çıktı. Eğer enflasyonu düşürmezsek, halkın en kırılgan kesimi zarar görecek” dedi. Nabiullina, faiz artırımına gideceklerini açıkladı. Faizin 6,75’ten 7,5’e çekildiği Rusya’da yıllık enflasyon ekimde yüzde 8,13’e çıkarak, şubat 2016'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Nabiullina, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da yaptığı konuşmada, ülkede artışını sürdüren enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

RUSYA’DA GIDA ENFLASYONU ÇİFT HANEDE

Rusya’da enflasyonun dört yıl boyunca yüzde 4 seviyesinde gerçekleştiğine işaret eden Nabiullina, “Enflasyon şimdi iki kat arttı. Gıda fiyatlarında enflasyon maalesef çift haneli seviyelere çıktı” diye konuştu.

GIDA ENFLASYONU EN ÇOK YOKSULLARI VURUR’

Evrensel’de yer alan habere göre enflasyona müdahale etmek zorunda olduklarının altını çizen Nabiullina, “Bir grubun geliri ne kadar azsa, tüketiminde gıdanın payı o kadar artar ve bu da enflasyonun önce o grubu vurduğu anlamına gelir. Eğer enflasyonu düşürmezsek, halkın en kırılgan kesimi zarar görecek” dedi.