Rusya Kültür Bakanı’nın koronavirüs testi pozitif çıktı

Rusya Kültür Bakanı’nın koronavirüs testi pozitif çıktı

Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova’nın koronavirüs testi pozitif çıktı. Lyubimova, Rusya’da Covid-19 tanısı konulan üçüncü hükümet üyesi oldu.

Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova’nın koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı. Açıklamada semptomlarının hafif olduğu belirtildi.

Kültür Bakanlığı Sözcüsü Anna Usaçeva, “Olga Lyubimova uzaktan çalışıyor. İş görüşmelerini video-konferans üstünden gerçekleştirip toplantılara katılmaya devam ediyor” açıklaması yaptı. Usaçeva, “Hastalığı hafif geçirdiği için şu anda hastanede tedavi görmüyor" dedi.

Lyubimova, Rusya’da Covid-19 tanısı konulan üçüncü hükümet üyesi.

Daha önce 30 Mayıs’ta Başbakan Mihail Mişustin’in koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Mişustin’in semptomlarının ne seviyede olduğuna ilişkin net bir açıklama yapılmış değil, ancak hastanede tedavi gördüğü biliniyor.

Rus hükümetinin Covid-19 tanısı konulan diğer üyesi ise İnşaat ve Barındırma Bakanı Vladimir Yakuşev’di. 1 Mayıs’ta koronavirüs testi pozitif çıkan ve hastenede tedavi gören Yakuşev’in yardımcısı Dmitriy Volkova’ya da covid-19 tanısı konulmuştu.