Rusya ile Venezuela arasında 'uzayda iş birliği' anlaşması imzalandı

Rusya ile Venezuela arasında 'uzayda iş birliği' anlaşması imzalandı

Borisov, "Uzayın barışçıl amaçlarla araştırılması ve kullanılmasında iş birliğine ilişkin hükümetler arası anlaşmanın imzalanması, karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin geliştirilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmamıza olanak sağlayacak" dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Rusya ile Venezuela’nın uzay alanının araştırılması ve kullanımında iş birliği yapma konusunda hükümetler arası bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

Venezuela’nın Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Tareck El Aissami ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Borisov, iki ülke arasında uzay alanının araştırılması ve kullanımında iş birliği yapma konusunda hükümetler arası bir anlaşmaya imza atıldığı bilgisini paylaştı.

Sputnik'te yer alan habere göre Borisov, "Uzayın barışçıl amaçlarla araştırılması ve kullanılmasında iş birliğine ilişkin hükümetler arası anlaşmanın imzalanması, ülkelerimizin karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin geliştirilmesi için gerekli altyapıyı oluşturmalarına olanak sağlayacak" dedi.

'DIŞ ZORLUKLARA RAĞMEN İLİŞKİLERİMİZ GELİŞİYOR'

Rusya ile Venezuela arasındaki ilişkilerin dış zorluklar karşısında dahi gelişmekte olduğuna dikkat çeken Borisov, "Temaslarımızın olumlu dinamiklerinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek ve dış zorluklara rağmen başarılı bir şekilde gelişen Rusya-Venezuela ortaklığının stratejik doğasına dikkat çekmek istiyorum” şeklinde konuştu.