Rusya ile İstanbul toplantısı iptal edildi: Sebep, İdlib anlaşmazlığı mı?

Rusya ile İstanbul toplantısı iptal edildi: Sebep, İdlib anlaşmazlığı mı?

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Sayın Bakanımızın Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov’la bugün yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke bakan yardımcıları arasındaki temas ve görüşmelerin önümüzdeki dönemde devam etmesi kararlaştırılmıştır. Bakanlar düzeyindeki görüşmeler ise ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir” denildi.

İleri Haber

İstanbul’da yapılması beklenen Rus ve Türk bakanlar arasındaki Libya ile Suriye’deki gelişmelerin ele alınmasının beklendiği toplantı iptal edildi. Gazeteci Hikmet Durgun’un bildirdiğine göre, toplantının iptal nedeni ise İdlib konusunda yaşanan anlaşmazlık.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun İstanbul’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşmeleri bekleniyordu ancak konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Sayın Bakanımızın Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sayın Sergey Lavrov’la bugün yaptıkları telefon görüşmesinde iki ülke bakan yardımcıları arasındaki temas ve görüşmelerin önümüzdeki dönemde devam etmesi kararlaştırılmıştır. Bakanlar düzeyindeki görüşmeler ise ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir” denildi.

ANLAŞMAZLIK MI ÇIKTI?

Toplantının iptal edilmesine ilişkin gazeteci Hikmet Durgun sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı

“Bugün İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Rusya görüşmesi iptal edildi. Türk ve Rus heyetleri ön görüşmelerde İdlib konusunda anlaşmazlık yaşadı ve görüşme iptal edildi.”