Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kürt sorunundan kaçamazsınız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kürt sorunundan kaçamazsınız

Televizyon kanalına demeçler veren Lavrov, “Kürt sorunundan kaçamazsınız. Söz konusu sorun, Suriye krizinin parçası olmaktan çok, çok daha geniş bir problem" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Rusya ile Türkiye’nin Suriye’deki eylemlerinin, bu ülkedeki Kürtlerin geleceğinin sakin bir biçimde konuşulması için gerekli olan koşulları yarattığını” söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya-24 televizyonuna demeç verdi. Rusya ile Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine dair vardıkları mutabakata ilişkin olarak konuşan Lavrov, “Suriye’deki Kürtlerin geleceği hususunu askeri eylemler arasında konuşmak yerine, bu konuda sakin bir biçimde anlaşmaya varılmasını olanaklı yapan koşulları yaratmış olduk” dedi.

‘KÜRT SORUNUNDAN KAÇAMAZSINIZ’

Lavrov şöyle devam etti:

“Kürt sorunundan kaçamazsınız. Söz konusu sorun, Suriye krizinin parçası olmaktan çok, çok daha geniş bir problem. Irak’ta yaşayan Kürtler var, İran’da yaşayan Kürtler var, tabii ki Türkiye’de de çok sayıda Kürt yaşıyor. Kimse bu ülkelerin, bu bölgenin Kürt sorunu nedeniyle yaşanan bir gerginlik sebebiyle infilak etmesini istemez. Hiç kimse Kürtlerin kendilerini ikinci sınıf insanlar olarak hissetmelerini de istemez.” (Sputnik)