Rusya Devlet Başkanı Putin: ABD askerlerinin Afganistan'daki varlığını destekliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Putin: ABD askerlerinin Afganistan'daki varlığını destekliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin ABD ile terörle mücadele konusunda yaptığı işbirliğinden 'genelde' memnun olduğunu söyledi. Putin, ABD askerlerinin Afganistan'daki varlığının devam etmesi gerektiğini savundu.

Rusya'da yayın yapan Rossiya 1'e konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin terörle mücadelede ABD ile yaptığı işbirliğinden 'genelde' memnun olduğunu söyledi. Putin, ABD'nin Afganistan'daki varlığının sürmesi gerektiğini savundu.

ABD ile işbilirliği içerisinde olduklarını anlatan Putin, "ABD ile pek çok alanda çok sayıdaki çelişkilerimize rağmen işbirliği yapıyoruz, neticede özel servisler düzeyinde işbirliği devam ediyor. Evet, Suriye'de çatışmayı önleme konusundaki işbirliğimiz iyi biliniyor, hem operasyonel düzeyde, hem de askeri birimlerimizin komutanları düzeyinde çok iyi çalışma temasları kurulmuş durumda. Diğer şeylerin yanı sıra Amerikalılar bize terörle mücadele konusunda da bilgi veriyor” ifadelerini kullandı.

'ABD BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİM'

ABD'nin Rusya'da pekçok terör eyleminin engellenmesi için bilgi sağladığını söyleyen Putin, ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür ettiğini söyledi. Putin, "Bu bilgileri bize birçok kez aktardılar ve aktarıyorlar, bu nedenle şimdiki ABD Başkanına teşekkür ettim, zira Amerika'dan gelen bilgiler birçok kez Rusya Federasyonu topraklarındaki terör eylemlerini önlememize yardımcı oldu. Biz de aynı şekilde yanıt vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD askerlerinin Afganistan'da bulunmasının ülkedeki istikrarı sağladığını söyleyen Putin, bu durumun Rusya'nın ulusal çıkarlarına aykırı olmadığını belirtti.

ABD askerlerinin Afganistan'da bulunmalarını desteklediklerini ve BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararına ‘evet’ oyu verdiğini hatırlatan Putin, “Ben hala Amerikalıların Afganistan'daki varlığının ulusal çıkarlarımızla çelişmediğine inanıyorum" dedi.

BİDEN'IN İDDİALARINA YANIT

ABD seçimlerinden Demokratların adayı olan Joe Biden'ın 'Rusya'nın Afganistan'daki ABD askerlerini öldürtmek için para ödediğini' iddialarına da değinen Putin, "En yüksek askeri düzeydeki, ardından Amerikan özel servisleri düzeyindeki yetkililer, ellerinde bu bilgileri doğrulayan kanıt olmadığını açıkladılar. ABD'de bazılarının gazete okuyup yetkililerinin açıklamalarını görmezden gelmesi son derece garip" diye konuştu.