Rusya, Covid-19 ölümlerinde kendi zirvesini gördü: Ölü sayısı ilk defa 1.000’i aştı

Rusya, Covid-19 ölümlerinde kendi zirvesini gördü: Ölü sayısı ilk defa 1.000’i aştı

Son 24 saatte Rusya’da Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısının 1.002 olduğunu açıkladı. Bugün açıklanan sayı, pandemi başından bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı oldu.

Rusya'da günlük ölümler bir haftadır yükselirken Kremlin, bunun sorumlusu olarak aşılanmak istemeyen Rusları gösteriyor. Ülke genelinde aşılara güvenin az olması nedeniyle toplumun yalnızca üçte biri aşı oldu.

BBC’de yer alan habere göre Rusya'da bugüne kadar 222 bin kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Bu Avrupa'daki en yüksek sayı. Ülkedeki günlük vaka sayısı ise 33 bin olarak açıklandı.

KREMLİN YENİ ÖNLEMLER ALMAK İSTEMİYOR

Kremlin, daha fazla önlem yerine halkı aşılanmaya ikna etmeye çalışıyor. Bu hafta konuyla ilgili bir açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Vakaların arttığı dönemlerde halka aşılanmalarının gerektiğini anlatmaya devam ediyoruz. Aşılanmamak büyük bir sorumsuzluk. Çünkü virüs öldürüyor."

Hükümet ülkedeki sağlık sisteminin henüz kilitlenme aşamasına gelmediğini söylüyor. Bununla birlikte sağlık bakanı Mihail Muraşko, Covid-19 endişesiyle istifa etmiş olan doktorlara aşılanıp işe geri dönme çağrısı yaptı.