Rusya: 'Cihatçıların elindeki bu askeri mühimmat nereden geliyor'

Rusya: 'Cihatçıların elindeki bu askeri mühimmat nereden geliyor'

Rusya'nın BM temsilcisi yaptığı açıklamada cihatçıların ellerindeki yabancı silahlara ve Suriye'nin devlet bütünlüğüne dikkat çekti.

Suriye’nin İdlip operasyonuna dair bir açıklama da Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya'dan geldi.

Nebenzya, "İdlib'de teröristler agresif hareket ediyor, milyonlarca sivili rehin tutuyor" dedi.

Cihatçıların komşu bölgelere de sızarak saldırılar düzenlediğini, komşu şehir ve köyleri ateşe tuttuğunu söyleyen Nebenzya "Ateşkes her gün onlarca kez ihlal ediliyor" diye konuştu.

'TERÖRİSTLERİN ELİNDE BU KADAR YABANCI ASKERİ ÜRÜN NEREDEN?'

Sputnik'in haberine göre, Suriye hükümetinin, ülkenin bütünlüğü için mücadele etme yükümlülüğünde olduğunu kaydeden Nebenzya, BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'ya hitaben: "Suriye yönetiminin, ülkenin tüm toprakları üzerinde kontrolü sağlamak için mücadele etme hakkına sahip olduğu yönündeki açıklamanız çok zamanında oldu. Hatta, bu Suriye hükümetinin halkı karşısındaki yükümlülüğüdür" dedi.

Nebenzya, cihatçı teröristlerin elindeki silahlara dikkat çekerek "Teröristlerin elinde bu kadar yabancı askeri ürün nerden? Doğrudan üreticilerden mi alıyorlar? Ya da dış destek konusunda sıkıntı yaşamayan sözde ılımlı muhalefetten mi alıyorlar? Bu konunun BM'nin ilgili kurumları tarafından acilen araştırılmalı" çağrısında bulundu.