Rusya, artan vakalar nedeniyle Türkiye'ye uçuşları sınırladı

Rusya, artan vakalar nedeniyle Türkiye'ye uçuşları sınırladı

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, Türkiye'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında yer alan uçuşların sınırlandırıldığını açıkladı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, Moskova'da gerçekleşen Koronavirüsle Mücadele Merkezi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Golikova, artan vakalar nedeniyle Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlara karşılıklı olarak kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Golikova, Moskova-İstanbul ve İstanbul-Moskova olmak üzere haftada 2 kez tarifeli sefer düzenleneceğini belirterek, “Tur operatörlerine, aynı dönem içinde Rusya Federasyonu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne tur ürünlerinin satışına ara vermeleri önerildi" ifadelerini kullandı.

Temel amaçlarının insan sağlığını korumak olduğunu söyleyen Golikova, "Temel görevimizin yeni tip korona virüs enfeksiyonuna karşı Rusya vatandaşlarının sağlığını ve insidans ile ilgili istikrarlı durumu korumak olduğunu belirtmek isterim. Operasyon merkezi, hava trafiğinin açık olduğu ülkelerdeki enfeksiyonun yayılmasını sürekli olarak izliyor” dedi.

Golikova'nın yaptığı açıklamanın ardından İstanbul ile Moskova arasında haftada 2 gün yapılması beklenen uçuşların tarihleri ise henüz paylaşılmadı.