Rüşvet operasyonunda Murat Hazinedar hakkında tutuklama talebi

Rüşvet operasyonunda Murat Hazinedar hakkında tutuklama talebi

Beşiktaş Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların savcılık ifadeleri tamamlandı.

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüphelinin savcılık ifadelerinin alınmasının ardından, aralarında eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 7 şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 

DHA'nın aktardığına göre Beşiktaş Belediyesi'nde 2016 yılında "Çıkar amaçlı örgüt kurma", "Rüşvet alma" ve "İrtikap" iddialarıyla ilgili soruşturma başladı. İncelemenin ardından belediyede rüşvet ağı oluşturulduğu tespiti yapan müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

Hazırlanan raporlar doğrultusunda soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da olduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı verdi. Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale'deki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Beşiktaş eski Belediye Başkan Yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, görevdeki zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

MURAT HAZİNEDAR HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Hakkında yakalama kararı bulunan eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise Kastamonu'nun Tosya ilçesinde gözaltına alındı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından Hazinedar ve diğer şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 

9 savcının görevlendirildiği savcılık sorgularının ardından Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günday, "İcbar suretiyle irtikap" ve "Rüşvet almak" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Haklarında tutuklama talebi verilmeyen şüphelilerden biri emniyetten serbest bırakılırken, biri de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Diğer 8 şüpheli içinse adli kontrol uygulanması talep edildi.