Rüşvet belediyeciliği: Hediyelerini kendileri seçmiş!

Rüşvet belediyeciliği: Hediyelerini kendileri seçmiş!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Bakanı Murat Kurum'un, Mardin belediyesine atanan kayyumun hediyelerini kuyumcudan kendilerinin seçtiği ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP’li bakanlara verilen hediyelerin satın alındığı ‘Fırat Silver’ adlı mağazanın sosyal medya hesabında yer alan fotoğraflar, binlerce liralık hediyelerin bizzat AKP’li isimler tarafından seçildiğini gösteriyor. Mağazanın hesabında yer alan fotoğraflarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un mağazaya uğradığı görülüyor.

TELE1'de yer alan habere göre görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, geçen hafta yaptığı açıklamasında kayyumun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her biri 40 bin ve 42 bin liradan iki hediye verdiğini açıklamıştı. Türk ayrıca, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da 136 bin liralık hediye verildiğini bildirmişti.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin. Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin. Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43 ve 40 bin liralık iki ayrı hediye aldığı ve tüm hediyelerin toplamının 600 bin lirayı bulduğu belgelendi.

Gazeteci – Yazar Özgür Mumcu, Twitter’dan, ‘Sayın Süleyman Soylu, o gün ödemeyi kendiniz mi yaptınız yoksa Mardin kayyımından hediye mi aldınız?’ diye sordu.