Ruhsar Pekcan, dezenfektanı bakanlığa daha pahalıya satmış

Ruhsar Pekcan, dezenfektanı bakanlığa daha pahalıya satmış

Ruhsar Pekcan’a ait ‘Nanoksia’ adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı.

Yolsuzluk yaptığı ortaya çıkmasının ardından görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi Hasan Pekcan'a ait ‘Nanoksia' adlı şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Nanoksia'nın dezenfektanı aracı bir firmaya 21 Aralık 2020'de 100 TL'ye sattığı ortaya çıktı. Aynı aracı firmanın dezenfektanı 8 Ocak 2021'de 150 TL'den piyasaya verdiği öğrenildi.

Nanoksia'nın en pahalı dezenfektanlardan biri olduğu belirtiliyor. Muadillerinin beş litresinin 75 TL'ye satıldığı kaydediliyor.

Nanoksia adlı dezenfektan 2016'da Kayseri'de geliştirildi. Şirket 2019'da eski Bakan Ruhsar Pekcan ve eşine ait olan Karon Mühendislik ile iki ortağı tarafından kuruldu. İddiaya göre ortaklar arasındaki itilaflardan biri, Hasan Pekcan'ın eşinin başında olduğu Ticaret Bakanlığı'na dezenfektan satmasıydı.

Bir şirket yetkilisi şöyle dedi:

“Bizler Hasan Pekcan'ı uyardık. ‘Siz bakanlığa mal veriyorsunuz. Bakanlığa doğrudan mal satmanız etik değildir. Bayilik sistemi kurulsun. Bayiler versin' dedik. Fakat Hasan Pekcan, ‘Ben bayiye ve aracılara para kazandırmam' dedi. Biz de anlaşamadık, ayrıldık.”