Ruhani: Saldırının arkasında ABD destekli Körfez ülkeleri var

Ruhani: Saldırının arkasında ABD destekli Körfez ülkeleri var

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Ahvaz kentinde yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ruhani, "İran bu suçlara hukuk ve ulusal çıkar çerçevesinde yanıt verecek" dedi.

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında silahlı kişiler tarafından ateş açılması ve en az 25 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD destekli Körfez ülkelerini saldırıyı yapan gruba finansal ve askeri yardımla suçladı.

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak için yola çıkmadan önce Tahran'da konuşan Ruhani İran'ın bu suçlara hukuk ve ulusal çıkar çerçevesinde yanıt vereceğini belirtti.

‘ABD BİR KABADAYI GİBİ DAVRANIYOR’

ABD'nin 'bir kabadayı' gibi davrandığını söyleyen Ruhani, Washington'ın 'güce sahip olanın dünyada cezasız kalarak hareket edebileceğini inandığını' savundu.

'ABD'nin İran'da güvensizlik yaratmak istediğini ancak başarılı olamayacağını' söyleyen Ruhani 'İran'ın yaptırımların üstesinden gelmeye çalışacağı ve ABD'nin saldırganlığı nedeniyle pişman olacağı' sözlerini sarf etti.

TALİMAT VERDİ

Ruhani ayrıca İstihbarat Bakanlığı'na  saldırının faillerinin kimliklerini hızlıca tespit etmesi için tüm güvenlik ve askeri organları seferber etmesi talimatı verdiğini de duyurdu.