Ruhani: İran'a karşı savaş 'savaşların en şiddetlisi' olur

Ruhani: İran'a karşı savaş 'savaşların en şiddetlisi' olur

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a karşı olan tutumuyla ilgili "İran’a karşı yapılacak muhtemel bir savaş ‘savaşların en şiddetlisi’, Tahran’la yapılacak barış da ‘barışların en güçlüsü’ olur" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın Haziran ayında İran Dini Lideri Ali Hamaney ile bağlantılı yetkililere ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'e uygulanan yaptırım kararının ardından, bir televizyon kanalında konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada, İran'a karşı yapılacak bir savaşın 'savaşların en şiddetlisi' olacağını bununla birlikte Tahran'la yapılacak barışın da 'barışların en güçlüsü' olacağını söyledi.

Washington'un İran'a karşı uyguladığı yaptırımları kaldırması durumunda, Tahran'ın görüşmeye hazır olduğunu vurgulayan Ruhani, “İran görüşmelere hazır. Eğer ABD gerçekten görüşmek istiyorsa, her şeyden önce tüm yaptırımları kaldırmalı” ifadelerini kullandı.

Ruhani, İran petrol tankeri Grace 1'in Cebelitarık Boğazı'nda el konulmasıyla birlikte Hürmüz Boğazı'nda İran'ın el koyduğu İngiliz gemisi olan Stena Impero ile ilgili “Cebelitarık Boğazı’nda biz özgür değilken, Hürmüz Boğazı’nda da siz özgür olamazsınız” dedi. (DHA)