Ruhani: ABD'nin yasa dışı yaptırımları İran'a en az 150 milyar dolar zarar verdi

Ruhani: ABD'nin yasa dışı yaptırımları İran'a en az 150 milyar dolar zarar verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik ambargosu nedeniyle en az 150 milyar dolar zarar gördüklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran devlet televizyonunun haberine göre, ülkedeki ekonomik sorunlara ilişkin başta Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf olmak üzere bazı kesimler tarafından hükümete yöneltilen suçlamalara yanıt veren Ruhani, "Halk, eksiklikler ve sorunlara lanet edecekse bunun adresi Washington'daki Beyaz Saray'dır. Kimse halka siyasi çıkarları için yanlış adres vermesin" ifadelerini kullandı.

Ruhani, "Ünvanı Dışişleri Bakanı olan bey aslında suç bakanıdır. İftiharla 'İran'ın 70 milyar dolar gelirini engelledik' diye açıklama yapıyor. İran halkına düşmanlıkla ve darbe vurmakla iftihar ediyor" şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı ayrıca ABD'nin 2018'den bu yana uyguladığı yaptırımlardan kaynaklanan zararın 150 milyar doları bulduğunu belirtirken, "Amerikalılar, yasa dışı ve insanlık karşıtı yaptırımları ve terörist eylemleri nedeniyle üç yıl içinde İran'a en az 150 milyar dolar zarar verdi" dedi.