RTÜK'ten TLC'ye 'eşcinsel ilişki' cezası!

RTÜK'ten TLC'ye 'eşcinsel ilişki' cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) televizyon kanalı TLC'ye, yayınladığı bir programda 'eşcinsel birlikteliği model olarak gösterdiği' gerekçesiyle idari para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugün düzenlediği olağan haftalık toplantısında, çeşitli medya kuruluşları ve televizyon kanallarına ceza verirken, TLC'ye de "eşcinsel birlikteliği model olarak gösterdiği" gerekçesiyle idari para cezası verdi.

'TOPLUMUN DEĞERLERİNE AYKIRI!'

RTÜK'ün TLC hakkında hazırladığı rapora göre, "Sıra Dışı Hamilelikler" isimli programda ilişki modeli olarak gösterilen eşcinsel birlikteliğin toplumun manevi değerlerine aykırı olduğu belirtiliyor.

SRT SİVAS' LOGOSU CEZA GETİRDİ

Gündeme alınan diğer bir dosya ise Sözcü Gazetesi'nin sahibi olduğu Sivas SRT kanalıydı. RTÜK, ilgili kanalın "Sivas SRT" logosu yerine "SRT Sivas" logosunu kullandığı gerekçesiyle, kanala idari para cezası verdi.

BİR CEZA DA TELE1'E

Üst Kurul, TELE1'de yayınlanan "Mr. Brooks" isimli filmin ise öldürme eyleminin zevk aracı olarak sunduğunu ve çocukları yoğun şiddet sahnelerine maruz kalabilecek bir saatte yayınlandığını kanaatine vardı. İlgili film sebebiyle TELE1'e idari para cezası verildi.

DAHA FAZLA