RTÜK'ten Sevda Noyan kararı!

RTÜK'ten Sevda Noyan kararı!

RTÜK, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında "Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür" diyen Sevda Noyan'ın sözleri hakkında kararını açıkladı.

RTÜK, “Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında “toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu” gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK); Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında "Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür" diyen Sevda Noyan'ın sözleri hakkında kararını açıkladı. Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında “toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu” gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verildi.

NE OLMUŞTU?

'Yazar' Sevda Noyan, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ülke TV'de Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün sunduğu televizyon programında "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" demişti.

Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı" diyerek şunları söylemişti:

"15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır."

Tepkiler üzerine açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ülke TV’de komşularına yönelik tehdit savuran ve ölüm listesi hazırladığını söyleyen Sevda Noyan için kanala ceza verilmemesi gerektiğini söyleyerek, tehdit açıklamasının ‘büyütülecek’ bir konu olmadığını söyledi. Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” demişti.