RTÜK'ten FOX Tv ve Halk TV'ye ceza

RTÜK'ten FOX Tv ve Halk TV'ye ceza

RTÜK, Metin Akpınar ve Müjgat Gezen'in sözlerini gerekçe göstererek Halk TV'ye, Fatih Portakal'ın sözleri nedeniyle de FOX TV'ye yayın durdurma ve para cezası kesti.

RTÜK, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözlerini gerekçe göstererek Halk TV'ye, Fatih Portakal'ın sözleri nedeniyle de FOX TV'ye ceza kesti.

Erdoğan'ın “Haddini bildirirler” diyerek tehdit ettiği Fatih Portakal'ın sözleri nedeniyle FOX TV'ye 3 yayın durdurma ve para cezası kesildi.

Yine Erdoğan'ın meydanlardan savcılığa verdiği 'talimat' sonucu haklarında soruşturma başlatılan ve gözaltına alındıktan sonra adli kontrol talebiyle serbest bırakılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözlerini gerekçe gösteren RTÜK, Halk TV'ye de 5 yayın durdurma ve para cezası verdi.

'TEKRARI HALİNDE LİSANS İPTALİ'

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yaşar Uğurlu'nun imzasıyla hazırlanan raporda, her iki kanal için “Halkı kin ve düşmanlığa sürüklüyor” suçlaması yöneltildi.

Kanallara, yasanın “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” ilkesine dayanılarak ceza kesildi. 

Jet hızıyla kesilen ceza, bir yayın kuruluşuna verilen en ağır ceza olan “Tekrarı halinde lisans iptali” maddesinden verildi. Bu maddeye göre, her iki TV kanalı, bir kez daha aynı cezayı alırsa, lisansları iptal edilecek.