RTÜK'te 40 personel sürüldü, yerine 15 personel alındı

RTÜK'te 40 personel sürüldü, yerine 15 personel alındı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun 40 personelini sürgün ettiği, hizmet alımı yoluyla TÜRKSAT’tan 15 personel çalıştırmaya başladığı ortaya çıktı.

40’ı aşkın kıdemli personeli Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce etkisiz kadrolara atayarak sürgün eden Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK); hizmet alımı yoluyla TÜRKSAT’tan 15 personel çalıştırmaya başladığı ortaya çıktı.

İzleyici şikayetlerinin alındığı çağrı hattını yenileme kararı alan RTÜK, bu hizmeti, “Beyaz Masa” adı verilen yeni bir birimin yürütmesini kararlaştırdı. Bu çerçevede RTÜK bünyesinde teknik bir komisyon kuruldu.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, RTÜK uzmanlarından oluşan teknik komisyondan, Beyaz Masa hizmeti için 15 personele ihtiyaç olduğu yönünde bir rapor hazırlanması talep edildi. Ancak bazı uzmanlar, kurumda zaten bir çağrı hattı olduğunu, bu hatta halkla ilişkiler personelinin bulunduğunu belirterek 15 personel ihtiyacı olduğu görüşüne karşı çıktı. Uzmanlar, yeni personel alınmasında ve yeni bir birim kurulmasında kamu yararı olmadığını belirtti.